Lockdown, scholen en kinderopvang dicht.. hoe om te gaan met zorgregeling?

Zoals zoveel gescheiden ouders in Nederland is er nu in de nieuwe lockdown een vraag gerezen; Hoe doen we het met het zorgschema nu er tijdelijk geen school is omdat deze gesloten zijn tot 19 januari 2021?

Uit de vorige lockdown is gebleken dat veel ouders ervoor kiezen om school in deze 'uit het schema te halen' en als volgt hierop te acteren:

De ouder die naar school zou brengen,houdt het kind thuis, wanneer het kind ook uit school bij hem/haar zou zijn. Dit tot het volgende wisselmoment.

Wanneer er na school sprake zou zijn van een ouderwissel, dan brengt de verblijvende ouder in de ochtend het kind naar de andere ouder die deze dag na school de zorg zou overnemen.

In de meeste gevallen blijft het zorgverdelings-percentage op deze manier gelijk.

Aan de corona-periode mogen geen rechten worden ontleend

Uiteraard staat het ouders vrij om hierin te wisselen en naar elkaar toe flexibel en open te staan voor betere opties wanneer beiden daar achter staan of wanneer er sorake is van een noodzakelijk beroep van (een van) de ouders.

Juist in deze tijd vraagt het co-ouderschap flexibiliteit en aanpassingsvermogen van ouders. UIteraard vraagt elke situatie zijn eigen individuele aanpak,echter dit wordt vaak als basis gehanteerd.

Voor kinderen is het niet naar school kunnen een vervelende en soms zelf psychisch zware situatie. Het vraagt daardoor van ouders nog meer aanpassing en begrip naar elkaars situatie.

Bel ons gerust wanneer u vragen heeft!